Rolul unui antrenor personal

Antrenamentul cu un instructor personal are un avantaj semnificativ.Mulți se întreabă care este rolul antrenorului, gândindu-se că a merge la sală și a te antrena nu presupune cine știe ce cunoștințe. În realitate lucrurile stau cu totul altfel. Rolul antrenorului personal este să te asiste și să te îndrume permanent în timpul exercițiilor fizice, astfel încât să îți atingi obiectivul. În funcție de experiența sa, rolul antrenorului personal este să te monitorizeze și să țină cont de tratarea diferențiată.

Asta presupune conceperea unui program de antrenament personalizat, în funcție de condiția fizică, vârsta, tipul somatic și rezultatele dorite de fiecare client în parte. Un rol important al antrenorului personal este să îți ofere un program sigur și eficient de
exerciții, adaptat în funcție de nevoile tale.

De asemenea, acesta îți va măsura progresul și va face modificări în programul de exerciții si alimentație, ori de câte ori va fi nevoie. Dacă ai decis că vrei să te apuci serios de sport, dar nu știi de unde să începi, un antrenor personal poate fi un ajutor de nădejde. Un antrenor bun te va ghida pas cu pas, va avea răbdare cu tine și îți va explica detaliat care este tehnica de antrenament corectă.

Nu ezita să apelezi la serviciile unui antrenor personal mai ales daca ești la început de drum în ceea ce privește fitness-ul.